Van Soutmanstraat naar Leefstraat

Van 10 juli t/m 15 augustus verandert Soutmanstraat 27 t/m 50 in een Leefstraat.

Maar wat houdt dat in?

Een Leefstraat houdt in dat (een deel van) de straat auto- en fietsvrij is, en weer leefbaar wordt. Ruimte voor gezelligheid, om te spelen en (op gepaste afstand van elkaar) te genieten van het mooie weer.

De auto’s en fietsen

Wat gebeurt er met de auto’s die nu voor nr. 27 t/m 50 staan? Deze auto’s zullen verder in de wijk geparkeerd worden, en daarnaast valt de Leefstraat geheel in de zomervakantie waardoor de parkeerdruk minder hoog zal zijn.

In de buurt van nummer 27-32 komt er een keerlus waar je je auto kan keren, waardoor je niet de halve straat achteruit hoeft te rijden. En hoe zit het dan met de fiets? Fietsers zijn te gast in de Leefstraat, maar dan wel met de fiets aan de hand. Heb je geen zin om te lopen, dan zal je moeten omfietsen via de Grebberstraat of Saenredamstraat.

Straatafzetting en hulpdiensten

De straatafzetting wordt geregeld in samenspraak met de verkeerspolitie, waarna een verkeersbesluit wordt gepubliceerd. Hierdoor zijn de hulpdiensten op de hoogte van de straatafzetting. Mochten er onverhoopt hulpdiensten in de straat nodig zijn, dan hebben wij daar rekening mee gehouden in de indeling van de Leefstraat. Alle (zware) meubels worden bewust aan de zijkanten (op de parkeerplaatsen) geplaatst zodat er altijd nog doorheen gereden kan worden.

Corona maatregelen

Natuurlijk houden we in de Leefstraat ook rekening met alle dan geldende corona maatregelen. Dus dat betekent gepaste (1.5 meter) afstand houden tot anderen, en binnen blijven als je verkouden of ziek bent.

Heb je vragen, opmerkingen of misschien zelfs zorgen over onze Leefstraat? Neem dan contact met ons op via contact@soutmanstraat.nl.